KULTURPAKKEN ER KUN FOR SKOLER OG DAGINSTITUTIONER I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER

🎉TILMELDING TIL KULTURPAKKEN 2024/2025 ÅBNER MANDAG D. 3. JUNI KL. 8.00🎉

Mini Opera: Pigen fra Vesten, af Puccini
Billetpris: Gratis
Dato: tirsdag D. 13. august 2024
Tid: kl. 11.00
Døre åbner: kl.
Varighed: 1 time
Venue: Opera Hedeland
Målgruppe: fra. 4. klasse
  • 13.
    aug. '24
  • Mini Opera: Pigen fra Vesten, af Puccini

I år inviterer Opera Hedeland børn i skolealderen til en særligt børnevenlig udgave af Puccinis amerikanske nationalopera ”Pigen fra Vesten”.

Mini-operaen opføres under åben himmel tirsdag den 13. august klokken 11 i Opera Hedeland. Det er gratis for skoleklasser, fritidsordninger samt skolebørn og forældre at deltage.

I samarbejde med kommunerne Greve, Roskilde og Høje Taastrup inviterer Opera Hedeland endnu en gang på opera under åben himmel i børnehøjde. Skolebørnene kan se frem til at opleve en særligt versioneret udgave af Opera Hedelands store forestilling ”Pigen fra Vesten” af Puccini i Danmarks største udendørs amfiteater.

”Vi glæder os utroligt meget til at byde skolebørn velkommen til en gratis opera under åben himmel for 5. gang. Ved at lave en særligt børnevenlig udgave af vores store, årlige opsætning i Opera Hedeland, håber vi, at vi er med til at åbne operaens fortryllende verden for børn og unge. Selvom operaen er versioneret til børn, er det stadig med samme artister, kor og festivalorkester som ved forestillingerne for de voksne, så børnene får én på opleveren,” siger Claus Lynge, operachef i Opera Hedeland.

Mini-operaen for børn varer 60 minutter og det er også muligt at downloade gratis undervisningsmateriale til. Undervisningsmaterialet er klar i midten af maj måned og vil kunne downloades på operahedeland.dk.

 

En sej pige med ben i næsen

På 100-året for den store operamester Puccinis død opsætter Opera Hedeland den amerikanske nationalopera ”Pigen fra Vesten”. Det barske område omkring saloonen i det vestlige USA myldrer af liv, og især hovedkarakteren Minnie skiller sig ud fra mængden. 

”Minnie er en usædvanlig karakter i Puccinis operaer, for hun er en særdeles stærk kvinde med ben i næsen. Det skiller sig ud, fordi kvinderne i hans operaer normalt er mere neutrale. Minnie forelsker sig i en efterlyst bandit, så hun må gå en del igennem for at forfølge den forelskelse og de udfordringer, det giver hende,” siger Claus Lynge. 

Skolebørnene kan godt se frem til, at det vilde vesten rykker ind i Hedeland Naturpark, mener Claus Lynge. 

”Puccini er en af operaens helt store mestre, og han mente selv, at ”Pigen fra Vesten” var hans bedste opera nogensinde. Der er ingen tvivl om, at det bliver spændende og underholdende at overvære, når Opera Hedeland bliver forvandlet til en vild westernby i det barske USA,” siger han. 

 

Praktisk: Husk tøj efter vejret. Efter forestillingen er det muligt at spise madpakker i området.

Læs også: Her er castet til Puccinis ”Pigen fra Vesten” i Opera Hedeland

 

 
ADRESSE

Opera Hedeland
Tranemosevej 8
2640 Hedehusene

ARRANGØR

Opera Hedeland
Tlf.: 3070 4616
E-mail: info@operahedeland.dk
Hjemmeside: https://operahedeland.dk/

ADRESSE

Opera Hedeland
Tranemosevej 8
2640 Hedehusene

ARRANGØR

Opera Hedeland
Tlf.: 3070 4616
E-mail: info@operahedeland.dk
Hjemmeside: https://operahedeland.dk/

Mere til samme aldersgruppe