KULTURPAKKEN ER KUN FOR SKOLER OG DAGINSTITUTIONER I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER

🎉TILMELDING TIL KULTURPAKKEN 2024/2025 ÅBNER MANDAG D. 3. JUNI KL. 8.00🎉

Mette Vedsøs forfatterskab - Happy Happy
Billetpris: Gratis
Dato: tirsdag D. 1. april 2025
Tid: kl. 09.00
Døre åbner: kl. 8.30
Varighed: 1 time
Venue: Taastrup Bibliotek
MÃ¥lgruppe: Udskoling: kun 7. klasse
  • 01.
    apr. '25
  • Mette Vedsøs forfatterskab - Happy Happy

Vi får besøg af forfatter Mette Vedsø. Mette skriver bøger med et særligt blik for det rørende, det poetiske og det underfundige. 

Til arrangementet vil Mette fortælle om sit forfatterskab, om bogens rejse fra ide til trykt fortælling. Hvad sætter alting i gang og hvordan udvikler en historie sig, så der skabes en fiktiv verden med unikke personligheder?

Mette vil særligt fokusere på romanen ”Happy Happy” som vi virkelig anbefaler, at I læser med klassen inden besøget.

Bogen kan lånes på mitcfu.dk, der har mange fysiske eksemplarer i samlingen. På mitcfu.dk kan man også se en lille video, hvor Mette selv læser op fra romanen.

”Happy Happy” er en fantastisk roman om den 13-årige mønsterbryder Ubbe. Ubbe bor i byens grimmeste hus sammen med sin far. De har ikke mange penge, men Ubbe har det godt og han har også en rigtig god ven i klassen. En dag havner han ved en tilfældighed i byens rigmandskvarter, hvor han falder i snak med en dame. Inden han får set sig om, har han fået en propfyldt golftaske i favnen. Han får både nye venner og begynder at spille golf. Noget han har talent for. Ubbes hverdag ændrer sig. Han tilbringer mere og mere tid i det rige kvarter og på golfbanen. Ubbes far er mest til håndbold og må ikke kende til Ubbes nye liv. Golfspillere er jo nogle 'rige svin' ifølge Ubbes far. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor længe Ubbe kan holde hemmeligheden skjult for sin far - og hvad der sker, når den bliver opdaget.

Romanen er et oplagt valg på 7. klassetrin, hvor der kan arbejdes med samfundsklasser, fordomme og gåpåmod. Mette Vedsø skriver varmt og humoristisk om klasseforskelle, om at turde stå ved sig selv og sige fra - også selvom man risikerer at såre den, man holder allermest af. 

 

Målgruppe: Kun 7. klasse

 
ADRESSE

Taastrup Bibliotek
Taastrup Hovedgade 86
2630 Taastrup

ARRANGØR

Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 2052 9588
E-mail: kulturpakken@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk/

ADRESSE

Taastrup Bibliotek
Taastrup Hovedgade 86
2630 Taastrup

ARRANGØR

Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 2052 9588
E-mail: kulturpakken@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk/

Mere til samme aldersgruppe