KULTURPAKKEN ER KUN FOR SKOLER OG DAGINSTITUTIONER I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER

🎉TILMELDING TIL KULTURPAKKEN 2024/2025 ÅBNER MANDAG D. 3. JUNI KL. 8.00🎉

Grænseløst
Billetpris: Gratis
Dato: fredag D. 4. oktober 2024
Tid: kl. 10 og kl. 12
Døre åbner: kl. 09:30
Varighed: 50min
Venue: Hedehuset
MÃ¥lgruppe: Udskoling
  • 04.
    okt. '24
  • Grænseløst

En ungdomsforestilling om at mærke efter og sætte grænser

Nogen råber. De skal skynde sig. Pelle og Alice skal løbe om kap. Hvis Alice vinder, skal Pelle gå ud af klassen. Hvis Pelle vinder, bliver han. De står ved startlinjen. Alle holder vejret. Så lyder Elias’ stemme: ’3, 2, 1′. Det er sommer. Solen skinner. På ’NU’ løber de.

Det er fem år siden. Efter det har Alice og Elias hængt sammen. Hinandens bedste venner. Nu er det 9. med fuld fart, fællesskab, fester og forårsforelskelser. Men langsomt kommer spørgsmålet, om hvad der egentlig skete dengang, snigende.

I GRÆNSELØST hvirvler skuespillerne det unge publikum ind i forskellige historier, hvor det at sætte grænser og grænseoverskridende adfærd spiller hovedrollen. 

Historierne væver sig sammen og ind og ud af hinanden og handler om, hvor svært det kan være at mærke en grænse, sige fra, når nogen overskrider den, og om situationer, hvor man først ser grænsen på den anden side.

Med forestillingen ønsker MÆRKVÆRK at give de unge mod på at sætte grænser og lyst til at tage de svære sårbare samtaler, der kan følge af at sætte dem.

 

Medvirkende: Anne Gry Henningsen og Morten Klode

Instruktør: Mikkel Løvenholt Reenberg

Dramatiker: Lin Melkane og Josephine Eusebius

Scenograf: Siggi Óli Pálmason

Lysdesign: Flora Brandt

Komponist og lysdesign: Thomas Dinesen

Produceres af: MÆRKVÆRK, efter idé af Anne Gry Henningsen

 

BRUG »GRÆNSELØST« I UNDERVISNINGEN

At se teater er en særlig oplevelse med skuespillere, der står på scenen her og nu, og som i sig selv kan være lærerig, men teaterforestillingen kan også bruges mere direkte i et læringsforløb.

Med forestillingen får eleverne overordnet set et fælles udgangspunkt for at reflektere over og lære egne og andres grænser at kende, få respekt for begge dele og dermed bevidsthed om hvordan og hvornår man skal sige fra og gribe ind.

Forestillingens indhold og intention er i tråd med formålet med emnet Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF) og især med kompetencemålene for Fælles mål og Sundhed og trivsel (efter 9. klasse). Førstnævnte i forhold til Personlige grænser og Relationer. Sidstnævnte især i forhold til at fremme egen og andres sundhed og trivsel med udgangspunkt i demokrati og rettigheder.

Forestillingen er et kunstnerisk produkt og skabes ikke for at gøre det ud for undervisningen i SSF men forestillingen kan bidrage og være en anderledes indgang til emnerne netop i kraft af at være et kunstnerisk produkt.

Forestillingen kan ved hjælp af bl.a. fiktionen, teatrets virkemidler og emotionelle appelformer skabe et fælles udgangspunkt, der ligger uden for eleverne selv, hvilket bl.a. kan gøre samtaler om det svære lettere og i sig selv derved bidrage til at sikre imod overskridelse af egne og andres grænser.

 

BRUG UNDERVISNINGSMATERIALE FRA SEX & SAMFUND

Hvis du har lyst til at sammensætte et forløb for din klasse, så henviser MÆRKVÆRK til brug af Sex & Samfunds undervisningsmaterialer under overskriften GRÆNSER OG SAMTYKKE. Du finder materialet ved at følge linket her. https://www.underviserportal.dk/grundskole/materialer/forloeb/150-graenser

Målgruppen for undervisningsmaterialet er 7.-9. klasse.

“I en tid, hvor meget handler om de overskredne grænser, der skal efterforskes politimæssigt og dømmes retligt, er det velgørende, at MÆRKVÆRK husker os på, at der også er usynlige hverdagsgrænser, der let bliver overskredet både hos os selv og de andre, fordi vi er utrænede i at mærke efter, hvor de går". Me Lund, teateravisen.dk

Læs mere om Mærkværk på www.maerkvaerk.dk

 
ADRESSE

Hedehuset
Hovedgaden 371 B
2640 Hedehusene

ARRANGØR

Kulturhusene
Tlf.: 2052 9588
E-mail: kulturpakken@htk.dk
Hjemmeside: https://kulturhusenehtk.dk/

ADRESSE

Hedehuset
Hovedgaden 371 B
2640 Hedehusene

ARRANGØR

Kulturhusene
Tlf.: 2052 9588
E-mail: kulturpakken@htk.dk
Hjemmeside: https://kulturhusenehtk.dk/

Mere til samme aldersgruppe