KULTURPAKKEN ER KUN FOR SKOLER OG DAGINSTITUTIONER I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER

Drøm, Drøm, Drøm
Billetpris: Gratis
Dato: onsdag D. 4. oktober 2023
Tid: kl. 13.00
Døre åbner: kl. 12.30
Venue: Hedehuset
Målgruppe: Fra 7. klasse
  • 04.
    okt. '23
  • Drøm, Drøm, Drøm

Jubilæumsforestilling hylder og udfordrer unges drømme.

Danske teenagere er vokset op i mulighedernes tid og en kultur gennemsyret af Walt Disneys ord "If you can dream it, you can do it". Alligevel mistrives mange, for med tidens individualisering, frihed og uendelige muligheder gives også risikoen for det frie fald.

Derfor retter MÆRKVÆRK i »DRØM DRØM DRØM« scenelyset på de unges drømme. Drømmenes væsen og værd bliver undersøgt, hyldet og udfordret. Forestillingen er teaterets 10. for unge.

 

Der var en gang, hvor man næppe turde drømme om en appelsin, hvor sønner blev det samme som fædre og døtre som mødre og skomageren ved sin læst. Den tids snærende traditioner og rammer er i Danmark for længst afløst af friheden til en formbar fremtid. Man kan gøre og blive, hvad man vil.

Det har bl.a. Walt Disney, influencere, serier, politikere og andre velmenende voksne samt produkter lovet livet igennem. "Just do it". Men med disse uendelige muligheder og en uendelig frihed gives også risikoen for nederlag, fiasko og følelsen af utilstrækkelighed, hvis det ikke lykkedes at realisere drømmen. For man er selv ansvarlig for sin succes.

De unges mistrivsel kommer ikke alene af drømme og forventninger, men faktorerne spiller en stor rolle. Derfor vil vi undersøge drømmenes art og værdi nærmere. Og så vil vi udfordre de umiddelbare og udbredte drømme om at blive rig, berømt og køre Tesla og opfordre til at drømme skæve, skøre og på papiret måske urealistiske drømme.

"Jeg tror, sidstnævnte giver livsglæde og næring til fundamentalt anderledes forestillinger, om hvordan livet også kunne se ud" , siger Anne Gry Henningsen, kunstneriske leder af MÆRKVÆRK og skuespiller i forestillingen.

 

På scenen står to skuespillere og en danser, der til hver forestilling er klar til at tage imod 100 publikummer og 100 drømme. Ingen af publikums drømme er for små og ingen for store for de tre spillere at tage stilling til. I »DRØM DRØM DRØM« kommer alle drømme under lup og bliver realiseret på scenen: de vilde visioner på verdens vegne over dagdrømmen, drømmeuddannelsen og drømmerejsen til de søde drømme, de våde og de spirende.

"Ud over at komme rundt om drømmenes væsen og værd og perspektivere de unges drømme, håber vi, den enkelte unge vil føle sig set og hørt. Vores ønske er for et øjeblik at træde på bremsen til accelerationssamfundet og gøre de unge nysgerrige efter en dybere undersøgelse af deres egne drømme, hvad enten det er drømmen om et fremtidigt erhverv, dannelsesrejsen eller drømmen om fred i verden".
- Siger Anne Gry Henningsen.

 

Om MÆRKVÆRK

MÆRKVÆRK har i 10 år skabt teateroplevelser, der rammer ned i de unges liv og udfordringer. Ambitionen er altid at skabe teater, der perspektiverer og sætter gang i dialogen om de tematikker, de udfordres af på vejen til at blive voksne. Forestillingerne er skabt i tæt samarbejde med unge, så de ikke blot reproducerer voksnes forestillinger om, hvordan unge tænker og har det.

»DRØM DRØM DRØM« er Anne Gry Henningsens 10. ungdomsforestilling i MÆRKVÆRKs, og før navneskiftet, i Alias Teaterproduktions regi. Tidligere forestillinger har handlet om alkohol, pigevold, præstationssamfundet, ensomhed, forbrug, tro, sorg, krop og klima. Forestillingerne er skabt siden 2012 og publikumssuccessen »4,1 PROMILLE« blev set af mere end 45.000.

 
Varighed:1 time
ADRESSE

Hedehuset
Hovedgaden 371 B
2640 Hedehusene

ARRANGØR

Kulturhusene
Tlf.: 2052 9588
E-mail: carinaZi@htk.dk
Hjemmeside: https://kulturhusenehtk.dk/

ADRESSE

Hedehuset
Hovedgaden 371 B
2640 Hedehusene

ARRANGØR

Kulturhusene
Tlf.: 2052 9588
E-mail: carinaZi@htk.dk
Hjemmeside: https://kulturhusenehtk.dk/

Mere til samme aldersgruppe