Drot og Marsk Opera Hedeland
Billetpris: Gratis
Dato: onsdag D. 14. december 2022
Tid: kl. 10.00
Døre åbner: kl. 9:30
Venue: Taastrup Teater & Musikhus
Målgruppe: 4. klasse og opefter
  • 14.
    dec. '22

Inden længe kan de danske skoleelever blive klogere på den klassiske musikgenre opera, når det historiske drama om kongemordet i Finderup Lade i år 1286 udfoldes som streamingopera og Live med ’Drot og Marsk’.

Operaen er skrevet af Peter Heise med libretto af Christian Richardt og blev første gang opført på Det Kongelige Teater i København i 1878. At det er ’Drot og Marsk’, der skal åbne børnenes øjne for operaens fortryllende verden er ikke tilfældigt. Netop denne opera indeholder nemlig mange gode kvaliteter.

”Drot og Marsk kan noget helt særligt, når man tænker formidling til skolebørn. Først og fremmest er det en opera på dansk, så de kan følge handlingen og måske også lære ældre, danske udtryk at kende. Den dramatiske fortælling om mordet i Finderup Lade kender de måske fra historietimerne, og så tror jeg også, de vil synes om at opleve en musikgenre, de måske har hørt om, men endnu ikke rigtigt har set eller hørt selv,” forklarer bariton Lars Fosser, der synger partiet som Marsk Stig.

Produktionen af ’Drot og Marsk’ er lavet i samarbejde mellem Opera Hedeland og Opera i Midten. Operaen er produceret med henblik på elever fra 4. klassetrin og opefter, men nysgerrige i alle aldre kan kvit og frit følge med i løjerne. Både sang og musik foregår på højeste niveau.

Operaen bliver også live streamet i et børnevenligt format, der har en varighed på 45 minutter. 

Det gratis undervisningsmateriale kan downloades her fra 4. november, og streamingvideoen udgives på Opera Hedelands Vimeo, Youtube og Facebook den 14. december klokken 10.

 
Undervisningsmateriale
Varighed:1 timer
ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR

Opera Hedeland
Tlf.: 3070 4616
E-mail: info@operahedeland.dk
Hjemmeside: https://operahedeland.dk/

ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR

Opera Hedeland
Tlf.: 3070 4616
E-mail: info@operahedeland.dk
Hjemmeside: https://operahedeland.dk/

Mere til samme aldersgruppe