KULTURPAKKEN ER KUN FOR SKOLER OG DAGINSTITUTIONER I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER

Sommerhuset
Billetpris: Gratis
Dato: tirsdag D. 1. november 2022
Tid: kl. 13.00
Døre åbner: kl. 12.30
Venue: Taastrup Teater & Musikhus
Målgruppe: Udskoling
  • 01.
    nov. '22
  • Sommerhuset

En helt ny forestilling fra Opgang2

På toppen af en klit ligger et sommerhus. Det er i overhængende fare for at styrte i havet, for nedenunder huset, æder Vesterhavet løs af klinten, bølge for bølge.

Sommerhuset er titlen og rammen om en ny forestilling i Opgang2 Turnéteater. 
Et sommerhus forbindes oftest med noget rart: Ferie, afslapning, nærvær og familie.
Men i forestillingen er sommerhuset et midlertidigt anbringelsessted for en ung udsat, og de to voksne, der er omkring ham. Det kaldes også et enkeltmandsprojekt.

Ingen af de to voksne ved, hvorfor den unge er der, eller hvem han er. Det eneste de ved er, at de skal vente, indtil man har fundet et nyt opholdssted til ham. Familien magter ham ikke.

Sommerhuset er et venteværelse i Ingenmandsland. Udenfor venter ingen kære mor eller far, og indenfor er de to voksne, der er omkring ham, betalt for det. 
Omsorg, nærvær og kærlighed udøves med professionel distance, for man må ikke blive for privat eller personlig involveret med den anbragte, hverken for den unges egen skyld eller for den voksne. 
Der er hele tiden hårfine grænser, der ikke må overskrides, og mens ventetiden går, slår bølgerne mod klinten igen og igen.

Sommerhuset er en forestilling om magt og afmagt. Om at isolere en ung, der er i fare for sig selv og andre. Om at slå tiden ihjel eller forsøge at finde mening.
Hvilken betydning har det, når den unges skæbne ligger i hænderne på to socialpædagoger og andre voksne, der er betalt for at være omkring ham? Hvad betyder fraværet af ægte kærlighed, nærvær og omsorg? 

 

OPGANG2 TURNÉTEATER  bringer professionelt teater ud til hele Danmark, ikke mindst til det teateruvante publikum. Turnéteateret spillere mellem 100 og 150 forestillinger hvert år og alle ny forestillinger har premiere på Aarhus Teater. Alle forestillinger er nyskrevet af dramatiker og instruktør Pia Marcussen, der i 2014 vandt en Reumert (Årets Børne- og Ungdomsforestilling) for forestillingen 4 EVER og i 2017 modtog Danske Dramatikeres Manuskriptpris for Børne- og Ungdomsteater, for forestillingen HABIBI. 

 
Varighed:1 time
ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR

Kulturhusene
Tlf.: 2052 9588
E-mail: carinaZi@htk.dk
Hjemmeside: https://kulturhusenehtk.dk/

ADRESSE

Taastrup Teater & Musikhus
Kjeld Abells Plads
2630 Taastrup

ARRANGØR

Kulturhusene
Tlf.: 2052 9588
E-mail: carinaZi@htk.dk
Hjemmeside: https://kulturhusenehtk.dk/

Mere til samme aldersgruppe