Silja Okking: Jeg er Saga
Billetpris: Gratis
Dato: fredag D. 21. april 2023
Tid: kl. 09.30
Døre åbner: kl. 09.00
Venue: Medborgerhuset
Målgruppe: Mellemtrin
  • 21.
    apr. '23

Silja Okking -Jeg er Saga 

Med udgangspunkt i sin fantasy-roman Jeg er Saga fortæller Silja både om skriveprocessen og kærligheden til fantasy-genren og hvad den kan - men også om kernen af historien; romanen rummer nemlig ikke bare fantastiske væsner, magi og en kamp mellem det gode og det onde, men også fortællingen om at finde sit ståsted som barn/ung, at stå midt i forældres skilsmisse, at føle man ikke bliver hørt eller set og have en usikkerhed om, hvor man hører til i den store verden. 

Silja kæmpede selv med de ting som barn, og valgte at prøve at passe ind, selvom hun inderst inde helst ville stå frem som fantasy-nørd. Det kom hun efter som voksen og står stolt ved det i dag. Og hun slår hårdt ned på den negative klang ordet “nørd” ofte forbindes med. Nørder er uundværlige. Det er en superheltekraft i sig selv at kunne fordybe sig. Og Silja vil gerne sprede budskabet om, hvor vigtigt det er at stå ved sig selv, og det man brænder for. 

I hendes foredrag kommer vi godt rundt i fantasy-verdenen, men også ud på livets virkelige eventyr. Alt sammen i Siljas ånd med masser af humor og gode råd undervejs. Der vil blive lagt op til dialog og gode snakke – og forhåbentlig vil man gå derfra med inspiration til at gå efter lige præcis det, man brænder for og en nysgerrighed og åbenhed overfor omverdenen. 

Om Jeg er Saga 

Det ene øjeblik spiller Saga rollespil i skoven med sine venner – det næste står hun ansigt til ansigt med en ægte ork. Og dens våben er ikke lavet af gummi! 

Jeg er Saga er historien om usikre, generte Saga, som er bedstevenner med Marcus, der – ligesom hende – elsker fantasy og rollespil. Sammen kan vennerne forsvinde ind i en verden fuld af elvere og dværge og glemme alt om skilsmisse-forældre og drillende klassekammerater. Men under et slag i efterårsferiens store rollespilsstævne ude ved bautastenene bliver Saga slået omkuld og vågner ganske vist op ved bautastenene igen … men som virkelig elver. Og med en kæmpe ork løbende direkte imod sig! 

Jeg er Saga er fuld af spænding, monstre og uhyrer, som fantasyfans vil kunne genkende fra diverse spil og fortællinger, men bogen er også historien om Sagas indre rejse mod at finde sit eget ståsted i en verden, der hele tiden forandrer sig omkring hende. 

Om forfatteren 

Silja Okking (f. 1983) er bedst kendt som populær TV-vært og sanger. 

Privat er Okking selverklæret (og stolt!) fantasynørd, og i fritiden spiller hun ofte Dungeons and Dragons, hvilket kan følges i podcasten og Zulu-programmet Stemmernes Tårn. Okking er aktiv ambassadør for @danskfantasy og deler åbenhjertigt ud af sine egne skriveoplevelser i sine instagramstories, følg hende på @silja_ok_king. Silja er mor til Uma, og både privat og i sit arbejde på Ramasjang er det vigtigt for hende at skabe stærke pigeroller, som drenge og piger kan spejle sig i.

Glæd jer til at møde Saga! 

 
ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR

Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 2052 9588
E-mail: CarinaZi@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk/

ADRESSE

Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup

ARRANGØR

Høje-Taastrup Bibliotekerne
Tlf.: 2052 9588
E-mail: CarinaZi@htk.dk
Hjemmeside: https://bibliotek.htk.dk/

Mere til samme aldersgruppe